Tänään oli Kuopiossa synttärikemut. Paikan päällä piti olla noin kahden aikaan iltapäivällä. Joku päivä aiemmin mietin, että sinnehän kerkeis pyörälläkin, vaikka lähtis ajamaan ihan inhimilliseen aikaan. Päätin silloin, että jos sää suosii ajan menomatkan pyörällä.

Tänään lähdin klo 8.20 ajamaan Trekillä kohti Kuopio. Eväänä oli 3 kpl kinkku-suolakurkku -ruisleipää ja 10 kpl Elovenan kaura-hunaja -patukoita. Juomana oli 1,5 litraa vettä ja 2,25 litraa maltolla ja suolalla terästettyä mustaherukka mehua. Kaikki eväät meni matkan varrella. Sää todella suosi polkemista. Keli oli lämmin ja tuuli puhalsi myötäisesti. Aluksi tuntui, että tuleekohan tästä ikinä valmista. Sinkulan 32/16 välitys ei ole maantielle kaikkein sopivin. No pikkuhiljaa alkoi matkanteko sujua ja välitys osottautui iha hyväksi, koska mäet nousi helposti tuolla välityksellä ylös ja tasaisella ei oikein pystynyt polkemaan niin kovaa, että totaalinen tiltti olisi tullut.

Retkelle lähtiessä vähän mietitytti, että mitähän autotien reunassa polkemisesta oikein tulee. Kuopiontiem tiesin olevan kapea ja liikennettä kuitenkin riittää. Reissu meni tältä osin paremmin kuin osasin odottaa. Alusta ja lopusta oli n. 30 km pyörätietä ja ilmeisesti ajoitin lähtöni siten, ettei autoliikenne juuri häirinnyt tien reunaa ajaessani. Ainoastaan Tuusniemen ja Riistaveden välilllä oli hiukan enemmän liikennettä. Autotiellä ajaessa hankalimmikis paikoiksi osottautui alamäet. Tie oli siis suht kapea ja piennarta ei ollut. Tämä tarkoitti sitä, että kovemmassa vauhdissa (> 40 km/h, huiput alamäkeen polkematta 57,9 km/h) jouduin siirtymään keskemmälle tietä ja se taas aiheutti sen, että autot meni välillä aika läheltä ohi, mikä taas aiheutti ylimääräisiä ohjausliikkeitä itsellä.

Reissun saldoksi tuli 5h 58min kokonaisaikaa, 5h 43min ajoaikaa, 150,77 km ja keskinopeudeksi jäi mittariin noin 26,6 km/h. Matkanvarrella mittasin tien varrella olevista kilometritolpista 4% mittarivirheen, mikä voisi olla aika todellinen, jos tuota kertynyttä matkaa kattoo. Vaikka siihen sisältyy hiukan harhailu yms. niin ei kai Kuopioon pitäisi 150 kilometriä olla ?