Tuli sitten lähdettyä joensuulaisten maastopyöräilijöiden kanssa yhteislenkille.Seurana oli vaatimattomasti mm. tyyppi, jolla on pyöräilyn nuorten Suomen mestaruus maantieltä, xc:stä ja mtb maratonista sekä toinen tyyppi, jolla on tältä vuodelta mm. maanitecupin ja mtb maraton cupin osakilpailuvoitto... En kuitenkaan ollut joukon huonokuntoisin, joten turvallisin mielin lähdin matkaan. Seittämän  ajajaa oli mukana kaikenkaikkiaan.

Alussa vauhti oli reippaan puoleista ja tuntui, että mitenkähän pitkään sitä pysyy mukana. Pikku hiljaa alkoi ukko lämmetä ja utranharjun tutuilla poluilla ajolinat oli tiedossa, niin eipä se meno mitenkään epämiellyttävältä tuntunut. Lisäksi alkumatkasta tapahtui 3 renkaan puhkeamista, jotka toi hyvän tilaisuuden hengähtää. Aikaa reissulla meni n. 2h 45min ja matkaa tuli vajaa 50 km (mittari ..kele hajos!).

798765.jpg

Oma vauhti verrattuna näihin kisa kuskeihin erosi pääasiassa ylämäkien jälkeisillä osuuksilla ja alamäissä. Ylämäet pääsi suht helposti ns. parempien ajajien perässä. Tosin tuskin hekään niitä mäkiä ajoi täydellä teholla.

Pyörässä taas vaihteeksi ilmeni vikkaa takapäässä; takajarrulevyn pultit oli taas löystynyt ja jarru päästi kettumaista ääntä ja täryytti jarruttaessa. Millähän ketulla ne pultit sais pysymään kiinni...